BasBetongprimer

 20,95

BaseBeton Primer som första lager för BaseBeton-produkter (Basa + Sense)

Väggar ska alltid behandlas med BaseBeton Primer (MCG Primer) innan de används på absorberande ytor. MCG kan användas outspädd för icke-absorberande substrat. Späd 1 till 1 vid behov för absorberande substrat. MCG kan appliceras jämnt med en päls eller skumrulle. Förbrukningen är cirka 100 gram per m2.

Applicera Basa + Sense (se nedan för relaterade produkter och kompletta paket)

Efter att primern har applicerats kan bearbetningen av själva Basebeton påbörjas. Basebeton består av två lager: basen och känslan. De två skikten kan appliceras med en gipskniv. Basa appliceras som första lager. Det är viktigt att basan fördelas jämnt över ytan för att få en jämn tjocklek. Hur basen appliceras avgör det slutliga utseendet på Basebeton.

När det första lagret är tillräckligt torrt (handtorkat) kan det andra och sista lagret Basebeton appliceras. Detta skikt av Basebeton kallas för känsel. Samma gipskniv kan användas för att applicera känslan. Känslan är minimal. Detta lager skrapas så att säga över bassa. Allt överflödigt material kan läggas tillbaka i hinken. Vid applicering av Basebeton rekommenderas att man bär skyddande skoskydd för att undvika störande fotspår under appliceringen av både Basebeton och sense.

Slutförande

Så snart det andra lagret också är torrt måste Basebeton slipas med en excentrisk roterande slipmaskin. För denna slipningsprocess rekommenderar vi att du använder sandpapper med kornstorlek 80 eller 120. Graden av slipning har ett direkt inflytande på slutresultatet. När slipningen är klar ska den slipade ytan avfärgas. Detta kan till exempel göras med en industridammsugare. För att få det önskade slutresultatet avslutas Basebeton-golvet med den speciella Basebeton 2K-PU-beläggningen: SA Basic-coat WB 2K-PU. Denna beläggning består av två komponenter; SA Basic-coat WB 2K-PU Comp A och SA Basic-coat WB 2K-PU Comp B. Beläggningen kan endast användas när komponent A blandas med komponent B. Tillsätt komponent B till komponent A. Skaka/blanda hela denna helhet och häll blandningen genom MP 190 mikron sikten. Blanda sedan blandningen väl igen. Beläggningen kan sedan appliceras med en nylonrulle. Låt den torka i minst fem dagar innan den kan användas.

Ytterligare information

Vikt 1,2 kg
Liters

1,0 liter

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”BasBetongprimer”