Mapei Ultrabond Eco 520

Mapei Ultrabond Eco 520

 49,55

se För montering av elastiska väggbeklädnader
se Lämplig för absorberande substrat
se Idealisk lämpad för linoleum

ANSÖKAN

Vattendispersionslim med hög initial vidhäftning, med trådverkan, lämplig för limning av linoleumskivor och kakelplattor med en tjocklek på upp till 4 mm och för korklinolje- och korkcementunderlag. Endast för inomhusbruk och för limning på absorberande underlag (även för varmvattengolvvärme).

Lämplig för:

  • Golv med normal eller intensiv belastning i bostäder, kommersiella och industriella miljöer (t.ex. sjukhus, köpcentrum, flygplatser osv.);
  • Golv som belastas av länkhjul enligt standarden EN 12529;
  • Installation av elastiska väggbeklädnader.

TEKNISKA EGENSKAPER

Ultrabond Eco 520 är ett färdigt, ljusbeige, lösningsmedelsfritt dispersionslim baserat på syntetiska polymerer som lätt kan appliceras i ett enda lager med en spackel. Ultrabond Eco 520 är obrännbar, innehåller inga giftiga ämnen och har mycket låga utsläpp av flyktiga organiska föreningar (EMICODE EC1 Plus). Därför finns det ingen hälsorisk för golvläggare och slutanvändare och det kan lagras säkert utan särskilda försiktighetsåtgärder. Ultrabond Eco 520 är ett lim med hög initial vidhäftning och lång öppen tid (20-30 minuter). Produkten är lätt att applicera och är särskilt lämplig för linoleum på grund av dess trådverkan och höga initial vidhäftning. Rulländar, utskjutande kanter eller mycket böjda beläggningar kan fästas säkert utan problem.

VIKTIGT

  • Utför benarbetet endast vid föreskrivna temperaturer (mellan +15° C och +35° C) och relativ fuktighet (under 65 %). Ben, bindning och torktid ökar vid låga temperaturer och hög luftfuktighet och minskar vid höga temperaturer och låg luftfuktighet.
  • Använd inte på fuktiga underlag eller underlag som är utsatta för stigande fukt.

Applicering av limmet

Fördela Ultrabond Eco 520 jämnt på underlaget med en tandspackel som är lämplig för att täcka baksidan helt med limmet. Applicera inte limmet på ett större område än vad som kan täckas med golvbeläggning inom 15-20 minuter.

Läggning av golvbeläggningen

Följ tillverkarens anvisningar om appliceringsteknik. Se till att golvbeläggningen och underlaget har den föreskrivna temperaturen innan du börjar lägga. Dessutom ska du följa de allmänt accepterade reglerna för tekniska och nationella standarder (t.ex. ISO, EN, DIN, BS, OE, SIS, UNI osv.) för att lägga golvbeläggningar. Torktiden för Ultrabond Eco 520 varierar mellan 10 och 20 minuter, beroende på sugförmåga och omgivande förhållanden (temperatur och luftfuktighet). Golvbeläggningen ska i alla fall appliceras inom den öppna tiden för Ultrabond Eco 520 (20-30 minuter), detta för att säkerställa att limmet överförs till golvbeläggningens baksida. Ultrabond Eco 520 Jämna ut ytan omedelbart efter läggningen med en träspade eller en rulle från mitten och utåt. Detta garanterar att limmet fördelas väl över mattan och att luftbubblor avlägsnas. Om det behövs, upprepa proceduren efter några minuter.

Ytterligare information

Förpackning av KGS

16,00 kg

Varumärke

Mapei

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Mapei Ultrabond Eco 520”