Mapei Mapesil LM 310ml
 13,95 Select options

Mapei Mapesil LM 310ml

 13,95

Kontrollera För natursten och marmor
Kontrollera Neutralt, mögelbeständigt silikonförseglingsmedel
Kontrollera Injekteringen förblir intakt även efter år av exponering för väder och industriell miljöpåverkan.

Neutralt, mögelbeständigt silikonförseglingsmedel med extremt lågt utsläpp av flyktiga organiska föreningar (VOC) för natursten och marmor.

Tillämpningsdomän

Mapei Mapesil LM är ett lösningsmedelsfritt tätningsmedel med en liten elasticitetsmodul, speciellt för tätning av alla material som är känsliga för syror och mjukgörare, marmor, granit, sandsten och kvarts. Detta beror på att den kemiska karaktären hos detta tätningsmedel säkerställer att det inte sker någon separation eller migration av mjukgörare på ytan, vilket eliminerar fläckar. Tack vare sina kemiska egenskaper lämpar den sig också utmärkt för mycket känsliga material, t.ex. speglar, tegel, gasbetong och målat och lackerat trä. I allmänhet fäster Mapesil LM också utmärkt på icke-absorberande substrat som glas, keramik, klinker, emaljerade ytor, vatten- eller lösningsmedelsbaserade färger, metaller i allmänhet och många plaster. Dessutom är den idealisk för användning på absorberande mineraliska underlag som betong, gips och asbestcement. I allmänhet är vidhäftningen på dessa underlag mycket god även utan primer (rådfråga MAPEI:s tekniska tjänst i förväg). Fungerar bra i behandlat vatten som vanligtvis finns i simbassänger. Mapesil LM är därför, tack vare sin lilla elasticitetsmodul, lämplig för tätning av anslutnings- och dilatationsfogar, oavsett om de utsätts för stora rörelser eller inte, inomhus och utomhus, mellan:

  • prefabricerade plattor;
  • fönster- och väggkarmar samt väggöppningar;
  • rörledningar och vertikala väggar;
  • beklädnadselement av samma eller olika slag. Produkten är också lämplig för tätning av golvfogar i miljöer med begränsad gångtrafik.

Tekniska egenskaper

  • Mapesil LM, enkomponents silikonfogmassa med neutral tvärbindning, lösningsmedelsfri och luktfri, har utseendet av en thixotropisk pasta som är lätt att arbeta med, både horisontellt och vertikalt, och som genomgår tvärbindning vid rumstemperatur på grund av inverkan av den närvarande luftfuktigheten och därmed omvandlas till ett elastiskt material.
  • Fogarna som tillverkas med Mapesil LM förblir intakta även efter flera års exponering för väder och vind, industriell miljöpåverkan, stora temperaturskillnader och vatten; de förblir flexibla vid temperaturer mellan -40 °C och +150 °C.
  • Mapesil LM bromsar upp bildandet av ytsvampar.
  • Mapesil LM är generellt sett väl motståndskraftig mot kemikalier, men på grund av de många olika produkterna och deras verkningsmekanism är det nödvändigt att utföra tester i förväg om det finns tvivel.

Ytterligare information

Vikt 1 kg
Kleuren

n.100 Vit, n.103 Vit måne, n.110 Manhattan, n.111 Silvergrå, n.112 Medelgrå, n.113 Cementgrå, n.114 Antracit, n.120 Svart, n.130 Jasmine, n.99 Transparant

Varumärke

Mapei

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Mapei Mapesil LM 310ml”