Mapei Ultrabond Eco Fix 10kg

Mapei Ultrabond Eco Fix 10kg

 45,34

se För textil- eller CV-beläggningar
se Dispersionsfixering på akrylhartsbas
se Lätt att bearbeta

Affärskund? Vi erbjuder en rabatt vid en stor beställning. Läs mer här och begär en offert direkt.

Tillämpningsområde

Universellt dispersionsfixeringsmedel för textil- och CV-beläggningar samt för halkskydd av självbelagda mattor.

Exempel på tillämpningar

Ultrabond Eco Fix används för fixering/glidskydd:

 • Självgående mattplattor; med valfri baksida;
 • Textilbeläggningar med textil eller syntetisk sekundär baksida, fyllnadsfri baksida eller med non-woven baksida;
 • Textilöverdrag med baksida av latexskum;
 • CV-täckningar;

på:

Alla lämpliga, standardmässiga underlag som används inom byggbranschen, inklusive uppvärmda avjämningsmassor samt på förlagda, gamla vattenbeständiga beläggningar av alla slag, t.ex. trä, PVC, CV, gummi, linoleum, flexbrädor, keramik, marmor och i undantagsfall på förseglad foglös parkett (kontakta applikationstekniken).

Tekniska egenskaper

 • Ultrabond Eco Fix är en lätt att applicera, ljusbeige, med mycket låg emission (EMICODE EC1). Akrylhartsbaserat dispersionsfixeringsmedel med krämig konsistens.
 • Ultrabond Eco Fix är obrännbar, innehåller inga skadliga ämnen och kan därför användas utan hälsorisker och lagras utan särskilda försiktighetsåtgärder.
 • När Ultrabond Eco Fix-filmen är torr visar den sig vara permanent vidhäftande även efter att du ofta tagit bort och lagt om plattorna.
 • Enskilda plattor kan därför enkelt förnyas eller bytas ut.

Uppmärksamhet! Fixeringens vidhäftningsstyrka kan varieras genom att använda olika torktider och appliceringsmängder.

Viktiga anmärkningar

 • De bästa bearbetningsvillkoren är +15°C till +35°C och en relativ luftfuktighet på < 75 %. Lägre temperaturer och hög luftfuktighet förlänger, högre temperaturer och låg luftfuktighet förkortar avbländnings- och installationstiderna.
 • Lägg inte beläggningen/plattan i den nylagda fixeringen om halksäker installation krävs eller om återupptagning måste garanteras.
 • Vid läggning inom 10-20 minuter uppnås en nästan fast installation; med en avbländningstid på ca 12 timmar (över natten) uppnås endast en svag fixering/glidmotstånd.
 • Grundbered absorberande underlag med Primer G, Eco Prim R, Primer MF eller Mapeprim SP före applicering.

Riktlinjer för ansökan

Beredning av substrat

Underlaget måste uppfylla kraven i respektive standard när det gäller installationer.

Underlaget ska vara jämnt torrt, sprickfritt, absorberande, jämnt, tryck- och spänningsbeständigt och får inte innehålla damm, separerande ämnen, lack, vax, oljor, rost, spår av gips eller ämnen som kan försämra vidhäftningen.

Befintliga golvbeläggningar måste kontrolleras för att säkerställa att de är fast bundna till underlaget, att de är vattenkompatibla, att de har en sluten yta och att de är rena.

Absorberande och porösa underlag, t.ex. avjämningsytor och utjämningsmassor, ska förbehandlas med Primer G, Eco Prim R, Primer MF eller Mapeprim SP innan de fästs.

På släta, jämna underlag kan Ultrabond Eco Fix i allmänhet appliceras direkt.

Restfuktigheten måste överensstämma med de normativa bestämmelserna eller med den aktuella tekniska nivån.

Det måste säkerställas att ingen stigande fukt kan uppstå.

Flytande avdragare och undergolv i anslutning till marken måste tätas mot stigande fukt i enlighet med standarderna på plats.

Sprickor eller falska fogar i underlaget måste repareras med lämpliga MAPEI epoxiharts- eller polyesterhartsystem (se produktinformationen).

Instabila underlag måste avlägsnas eller, om möjligt, konsolideras med lämpliga MAPEI-systemprodukter (observera produktinformationen).

Renovering av avdragare och tillägg till avdragare kan utföras med hjälp av det snabba byggsystemet (24 timmar) med lämpligt MAPEI Rapid Screed Cement.

Valet av primer beror på kraven och typen av fyllning (relevant produktinformation måste följas).

Använd lämpliga MAPEI-systemutjämningsmassor för att utjämna underlag (observera produktinformationen).

För andra specialsubstrat, vänligen kontakta vår applikationsteknik.

Förbrukning

Förbrukningen varierar mellan 80-200 g/m2 beroende på underlag, täckande baksida, appliceringsområde och appliceringsverktyg.

Bearbetning

Ultrabond Eco Fix är redo att användas. Det omrörda fixeringsmedlet appliceras jämnt med en fintandad spackel eller rulle på det underlag på vilket du vill fästa även liggande plattor på ett halksäkert sätt och beläggningar på ett sätt som gör att de kan tas upp igen. Efter att den erforderliga avbländningstiden har iakttagits läggs beläggningen/teglet och gnuggas ner över hela ytan.

Om du vill hålla underlaget fritt från fixering måste Ultrabond Eco Fix appliceras på baksidan av plattorna/beläggningen och vara genomskinlig före installationen. Täckningstillverkarens specifikationer måste följas.

Om vidhäftningen av Ultrabond Eco Fix skulle minska med tiden på grund av damm eller andra faktorer kan den återställas genom att applicera den på nytt.

Ytterligare produktinformation

Under rubriken Dokument och nedladdningar hittar du ytterligare produktinformation och säkerhetsinstruktioner. Ett informationsblad om produkten skickas till dig via e-post i samband med beställningsbekräftelsen.

Ytterligare information

Vikt 10 kg
Marke
Verpackung von

Varumärke

Mapei

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Mapei Ultrabond Eco Fix 10kg”