Wilsor epoxibaserat spackel för trä
 18,95 70,95 Select options

Wilsor epoxibaserat spackel för trä

 18,95 70,95

se Mycket lämplig för reparationer av trä och betong
se Billigare än epoxikitt
se Stark vidhäftning

Träspackel krymper inte och fäster på allt (utom polyeten, polypropen, teflon osv.). Den är mycket lämplig för reparationer av trä och betong. Det är som att såga, slipa och spika trä. Träskruvar kan skruvas in efter att ha borrat ett litet hål. Den är tillverkad i epoxi och är därför helt vattentät. Träspackelpastan är inställd så att den förblir något flexibel så att den kan följa träets rörelse.

Skillnaden mellan träfylleripasta och epoxikitt

Medan epoxifyllmedel främst fokuserar på kvalitet, tar träfyllmedel även hänsyn till priset. När det gäller träfyllmedel väljer man ett något billigare epoxibaserat harts, samtidigt som man behåller många av epoxyns goda egenskaper (vidhäftning, ingen krympning). Den härdade träfyllnadsplasten har inte bara träets färg, utan även vikt, skärbarhet och slipbarhet.

Instruktioner

Rengör och torka ytan. Ta samma volym av Pasta A (hartsingrediensen, färgen är gul) och Pasta B (härdningsingrediensen, färgen är rosa) och blanda väl för att få en jämn ljusbrun träfärg. För mycket härdare påskyndar inte härdningen av epoxysystem, men det har en negativ effekt på kvaliteten på den härdade produkten. Särskilt vattentåligheten försämras betydligt hårdare. I extrema fall kan även det sista färgskiktet påverkas (missfärgning). Beroende på temperaturen är bearbetningstiden cirka 20 minuter. Därefter börjar härdningen och bindningsstyrkan börjar minska.

Torkningsprocessen

Härdningstiden (målningsbar) är minst 8 timmar vid 20 °C. En högre temperatur påskyndar härdningen. Varje ytterligare 10-15 °C ger ungefär halva härdningstiden. Bearbeta helst inte under en temperatur på 0 °C. Om bearbetningen sker under 0 °C kommer härdningen att vara mycket långsam och fullständig härdning kommer inte att uppnås. Ytterligare härdning kommer att ske när temperaturen stiger igen senare (även efter flera veckor). Under tiden ska produkten skyddas från fukt tills ytterligare härdning har skett.

Om du vill ha snabbare härdning, välj Fast Wood Filling Paste .

Ytterligare information

Vikt N/A

Varumärke

Wilsor

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Wilsor epoxibaserat spackel för trä”