Wilsor epoxibaserad träförsegling 500ml

Wilsor epoxibaserad träförsegling 500ml

 23,95

Kontrollera Träförsegling mot potentiellt ruttnande trä
Kontrollera Lätt att måla över
Kontrollera Kan även användas som epoxilack

Affärskund? Vi erbjuder en rabatt för stora beställningar. Läs mer här eller begär en offert direkt

Wilsor Wood Sealing används när träet riskerar att ruttna (eller när det tar upp mycket fukt). Den kan målas över bra och är en idealisk yta för Wilsor Wood Filling Paste. Wilsor Wood Sealant kan också användas som en tunn epoxilack.

  • Epoxy Wood Sealant är ett mycket tunt epoxiharts med ett enkelt blandningsförhållande på 1:1 (i volym).
  • Detta blandningsförhållande är inte kritiskt, men bör följas så noga som möjligt.
  • Den används överallt där nytt eller redan skadat trä utsätts för fukt.
  • Detta epoxiharts är så tunt att det lätt absorberas av träet, särskilt om det är något poröst, som till exempel redan skadat trä. Träfibrerna och skadliga mikroorganismer är helt inkapslade.
  • Det tunna epoxihartset försvinner in i underlaget, särskilt om det är något poröst. Applicera tills hartset inte längre försvinner i underlaget, eller i enlighet med det skydd som du anser nödvändigt för träet.
  • Blandat kan hartset bearbetas vid 20º C i flera timmar. När den appliceras på träytan torkar den mycket snabbare.
  • Minsta behandlingstemperatur är 5º C.
  • Vid förvaring under 0 °C kan härdarkomponenten B separera något och bilda en tjock vätska i botten av flaskan. Se till att den skakas helt och hållet igen vid minst 5 °C och att hela vätskan blir genomskinlig igen.
  • Vid efterföljande bearbetning med Wilsors epoxiprodukter, t.ex. träspackel, epoxikitt och tjärepoxi, behöver träförseglingen inte vara torr.
  • Du kan fortsätta att arbeta med träförsegling som fortfarande är “våt”. Detta ger också en särskilt god vidhäftning. Om träförseglingsmedlet har torkat helt och hållet är det nödvändigt att göra det grovt med sandpapper före vidare bearbetning. Fullständig torkning är nödvändig före vidare bearbetning med andra material, t.ex. polyesterspackel eller lack, dvs. 2 timmar till ett dygn (i rumstemperatur) beroende på skikttjocklek.

Förutom att tränga in i träet kan epoxitätningsmedlet också användas som en tunn, högkvalitativ epoxilack för icke-porösa ytor. För att skydda metall, sten och betong (göra betonggolv dammfria) med ett hårt högblankt lager. För att få en fin, tackfri yta på detta skikt är det nödvändigt att låta det blandade träförseglingsmedlet reagera i ungefär en timme och först därefter applicera

Ytterligare information

Vikt 0,5 kg
Liters

500mL

Varumärke

Wilsor

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Wilsor epoxibaserad träförsegling 500ml”